Kjøps- og leveransevilkår

Disse salgs- og leveringsvilkårene gjelder for bestillinger som en forbruker, jfr definisjonen i forbrukerkjøpsloven § 1, gjør på www.borgepukkverk.no.

Partene

Selger er Ole og Peder Ødegaard AS, og betegnes i det følgende som  selger/selgeren.

Lilleborgeveien 18,
1655 Sellebakk

post@borgepukkverk.no
+47 69 35 59 80
Org.nr.: 951 798 924

Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som  kjøper/kjøperen.

1. Bestilling-fullstendighet av informasjon på nettsiden.

Alle priser vises i norske kroner og er inkludert MVA.

Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.

Etter en bestilling vil vi sende en ordrebekreftelse til den oppgitte e-postadressen. Det er viktig at du oppgir en gyldig e-postadresse og telefon-/mobilnummer for at vi skal kunne sende deg informasjon om mulige forsinkelser etc.

Borgepukkverk.no tar forbehold om skrivefeil på våre nettsider. Vi forbeholder oss retten til å kunne stoppe ordre om det avdekkes feil eller mangler i produkttekst, informasjon, pris eller tilsvarende. Kunden vil i slike tilfeller bli gjort oppmerksom på hva som er feil og få valget mellom å kansellere ordre eller gjennomføre kjøpet etter korrigering av de relevante feil eller mangler.

Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.

Avtalen er likevel ikke bindende hvis det har forekommet skrive- eller tastefeil i tilbudet fra selgeren i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den annen part innså eller burde ha innsett at det forelå en slik feil.

2. Betaling

I nettbutikken vår bruker vi Vipps og kort som betalingsmåte.

I Vipps reserveres beløpet, som vil trekkes den dagen varene er levert til deg som kunde. Vi gjør en vektreservasjon som utgjør 10 % utover den bestilte mengden. Dette gjør vi for at det alltid vil oppstå et lite vektavvik mellom bestilt mengde og faktisk levert mengde til kunde. Kunden blir belastet for faktisk utveid mengde av bestilt vare.

Vipps er en brukervennlig betalingsløsning. Du kan lese mer om det og øvrige vilkår på vipps.no.

Ved betaling med kredittkort eller debetkort kan vi reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.

3. Frakt

Vi har egen transport for å kunne kjøre varene hjem til kjøper.

Fraktpris vil enten genereres automatisk i handlekurven etter at leveringsadressen er lagt inn i nettbutikken, eller bli beregnet i etterkant av en prisforespørsel. Blir frakt beregnet i etterkant av en prisforespørsel vil borgepukkverk.no sende et pristilbud med frakt spesifisert som en egen ordrelinje.

Levering er skjedd når kjøper, eller hans representant, har overtatt varene.

4. Levering

Ved bestilling før kl. 12:00 kan levering skje dagen etter. Ved bestilling gjort etter kl. 12:00 kan levering skje to virkedager senere. Hele arbeidsdager mandag til fredag.

Kan du som kunde ikke motta varene før en spesifikk dato er det viktig at du opplyser om dette i bestillingsprosessen. Ved å velge dato for levering i kalenderen i «kassa» kan du selv bestemme leveringsdato.

Skal kunde hente vare(r) selv, se åpningstider på vår hjemmeside.

Borgepukkverk.no tar forbehold om fremkommelighet og at lastebil/vogntog lovlig kan kjøre til ankomststedet på et godt nok underlag i forhold til vekt på lastebil/vogntog. I tillegg må selve lossing av varen(e) skje på en lovlig måte.

Borgepukkverk.no kan ikke under noen omstendighet holdes økonomisk ansvarlig ved eventuelt forsinket levering.

5. Undersøkelse av varen(e)

Når kjøperen mottar varen(e), skal kjøper undersøke om varen(e) er i samsvar med bestillingen. Er det skader under transporten eller andre forhold kjøperne mener er mangler i forhold til bestillingen, må kjøper reklamere, jfr nedenfor under punkt 7.

Leveransen kan fravike noe når det gjelder faktisk størrelse, form og farge fra bildeillustrasjoner på nettsidene våre. Singelens farge varierer ut fra hvilket fjell den kommer fra. Fjellene i Norge er hovedsakelig brungrå, men noen steder forekommer lysere, noen steder hvite, noen steder rosa renner i fjellet. Hvis du er opptatt av en spesiell farge på hagesingelen, anbefaler vi du tar direkte kontakt. Det gjelder også hvis du skal etterfylle gårdsplassen og singelen du ønsker bør være så lik som mulig.

Har du spørsmål rundt, eller krav til radonverdier ta kontakt med oss på tlf/mail.

6. Angrerett

Kjøperen kan angre kjøpet av varen etter angrerettslovens bestemmelser. Angrerett innebærer at kjøperen uten grunn kan returnere varen til selgeren selv om det ikke foreligger noen kjøpsrettslig mangel ved den, og selv om den ikke er levert. Angrefristen utløper 14 dager etter at kunden eller noen tredjepart, annen enn transportøren, tar varen(e) i fysisk besittelse.

Kjøper må selv besørge og betale for returfrakt til samme lagersted hvor varene ble fraktet fra eller hentet fra. Har Borgepukkverk.no besørget frakt til kjøper, vil ikke fraktkostnader bli refundert til kjøper ved bruk av angreretten. Varen(e) må være uskadet og i den tilstanden den var ved levering.

Ikke alle varene i Borgepukkverk.no sitt sortiment gir grunnlag for 100% retur av kjøpsbeløpet. Ta kontakt for mer informasjon.

Hvis du ønsker å utøve angrerett, sender du en melding omgående om at du vil angre kjøpet, via e-post til post@borgepukkverk.no.

7. Reklamasjon

Ved reklamasjon trenger vi følgende:

  • Kundeopplysninger: Ordrenummer, navn, adresse og telefonnummer
  • Vareopplysninger: Omfang, bilde og vareinformasjon.

Oppdager du noe du mener er en kjøpsrettslig mangel, må du innen rimelig tid etter at du oppdaget, eller burde ha oppdaget det, reklamere til Borge Pukkverk. Du har likevel alltid minst to måneders reklamasjonsfrist. Reklamasjonen må senest skje to år etter at du overtok produktet, eller fem år dersom produktet eller deler av det ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lenger enn to år. Hvis du ikke reklamerer i tide, taper retten til å gjøre mangelen gjeldende.

Reklamasjon med angivelse av hva som menes å være en kjøpsrettslig mangel skal sendes Borge Pukkverk skriftlig til post@borgepukkverk.no.

Borge Pukkverk vil ved mottak av en reklamasjon ta standpunkt til om det foreligger en kjøpsrettslig mangel. Reklamasjonen vil bli tatt til følge dersom det foreligger en mangel. I motsatt vil reklamasjonen bli avvist.

Se ellers Forbrukerrådet sine nettsider for mer informasjon om forbrukerkjøpsloven og dine rettigheter.

Personvernerklæring

Personopplysningsloven setter de formelle rammene for hvilke personopplysninger Ole og Peder Ødegaard AS kan lagre og hvordan vi kan forvalte disse. Dette gjelder også for våre tjenester på internett. I tillegg gir lovverk som blant annet markedsføringsloven og regnskapsloven også retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person, skal behandles.

I henhold til Personopplysningsloven skal Ole og Peder Ødegaard AS informere om hvordan vi benytter de personopplysningene vi mottar. I henhold til lovens kap. II, § 8, som omhandler vilkår for å behandle personopplysninger, benyttes opplysningene til å:

  • oppfylle avtale med støttespilleren
  • oppfylle organisasjonens rettslige forpliktelser
  • opprettholde et register over våre støttespillere for å oppfylle vårt formål

Ole og Peder Ødegaard AS har ikke sensitive opplysninger i sitt register. Ole og Peder Ødegaard AS oppfyller de til enhver tid gjeldende reglene for oppdatering av reservasjoner mot reservasjonsregisteret i Brønnøysund. Har du reservert deg i dette registeret, vil vi ikke ta kontakt med deg, så fremt du ikke har støttet oss tidligere og vi anser dette som et aktivt kundeforhold.

Behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig i henhold til personopplysningsloven er Ole og Peder Ødegaard AS, organisasjonsnummer 951798924. For kontaktinformasjon se Kontakt oss.

Behandlingens formål

Personopplysninger benyttes av Ole og Peder Ødegaard AS til å administrere kundeforhold, til fakturering, bestillinger, ordrehåndtering, og i øvrige sammenhenger der Ole og Peder Ødegaard AS må vite hvem vi har kontakt med.

Opplysninger som behandles

Ole og Peder Ødegaard AS innhenter og lagrer personopplysninger gjennom våre nettjenester, bare i den utstrekning du er blitt underrettet og har godkjent dette. Vi bruker navn og e-post i forbindelse med utsendelse av våre nyhetsbrev. Disse personopplysninger (navn, adresse, e-postadresse etc.) brukere har oppgitt på Ole og Peder Ødegaard ASs tjenester, eller tilknyttede tjenester fra underleverandører, vil bli lagret i våre eller våre underleverandørers databaser. Dette for å sikre at vi kan levere den tjenesten våre brukere forventer.

Utlevering av opplysninger

Informasjon du sender fra deg, for eksempel via skjema på nettstedet, blir kun brukt i den sammenheng de er ment å brukes i. Slike data vil bare videreformidles til tredje part der det trengs for å tilby tjenesten eller er ledd i betalingsinnkreving eller regnskapsbehandling, eller dersom du har samtykket til dette. Vi vil ikke selge dine kundedata til andre.

Ole og Peder Ødegaard AS har taushetsplikt om din bruk av abonnementet og tjenestene.

Lagring av opplysninger

Opplysningene lagres så lenge som det er nødvendig for å tilby tjenestene og administrere kundeforholdet, eller for å oppfylle lovpålagte plikter. Du kan som kunde reservere deg mot elektronisk markedsføring, ta i så fall kontakt med oss.

Innsyn, endring og retting av informasjon

Etter personopplysningslovens regler har du som kunde rett til innsyn i egne personopplysninger. Dersom opplysningene vi har om deg er feil, kan du kreve å få opplysningene rettet, supplert eller slettet.

SSL-kryptering

Når du går inn på våre nettsider startes det automatisk en sikker (SSL-kryptert) sesjon. Du kan kontrollere dette (at sidene er kryptert: se etter https) ved å klikke på hengelåsikonet som vises i din nettleser.

Statistikk

Ole og Peder Ødegaard AS bruker statistikkverktøyene Google Analytics for å beregne brukertall og trafikk på våre nettsteder slik at vi kan utvikle og forbedre disse gjennom å forstå hvordan de brukes. IP-adresser anonymiseres før de oversendes til Google Analytics , slik at de ikke kan knytte opplysninger til enkeltbrukere. Google Analytics bruker begge cookies for å samle inn trafikkinformasjon i en anonymisert form. Informasjonen sier noe om hvordan besøkende bruker nettstedet, for eksempel:

  • antall sidevisninger
  • antall besøk
  • hvordan besøkende kom inn på nettstedet
  • informasjon om nettleser

Trafikkinformasjonen lagres hos Google Inc. IP-adresser blir lagret i anonymisert form og kan derfor ikke spores tilbake til deg som bruker.

Vi har aktivert tilleggsfunksjonen «Demografi og interesserapporter» i Google Analytics. Du kan reservere deg mot dette ved å endre dine Google Annonseinnstillinger. Her kan du også oppdatere informasjonen om deg selv. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.

Google AdWords

Ole og Peder Ødegaard AS’s nettsted bruker cookies fra Google for å kunne gi våre brukere/kunder relevant markedsføring og en god brukeropplevelse.

Cookies (Informasjonskapsler)

De fleste nettsteder i dag bruker cookies for å bedre brukeropplevelsen. En cookie er en tekstfil som, ved besøk på et nettsted, legges i din nettlesers minne. Ole og Peder Ødegaard AS’s nettsteder bruker cookies. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen. Ingen personopplysninger blir lagret eller hentet.

Ved å benytte nettjenester fra Ole og Peder Ødegaard AS samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk.

Det nye regelverket rundt elektronisk kommunikasjon bestemmer at alle besøkende på et nettsted skal ha tilgang til å lese hvilke cookies nettstedet bruker, samt hva de ulike cookies er brukt til.

Ole og Peder Ødegaard AS’s nettsted benytter følgende cookies

NavnBrukes til
Google Analytics
_utma
_utmb
_utmc
_utmz
Dette er tredjeparts-cookies fra Google Analytics. Disse brukes for å gi oss informasjon om hvordan nettstedet brukes (statistikk).
Facebook PixelEn Facebook Pixel sporer anonymt hvem som har besøkt nettsiden og hvilke sider de har besøkt. Denne sporingen benyttes for å kunne tilby relevant markedsføring i Facebooks kanaler. Kapselen varer i 180 dager, og ingen personlig identifiserende informasjon blir samlet inn eller sporet.

Rettigheter

Innholdet på dette nettstedet er beskyttet med hensyn til opphavsrett og tilhører Ole og Peder Ødegaard AS. I andre tilfeller er innholdet merket med rett eier, og er underlagt samme beskyttelse.

Innhold og design på nettstedet kan kun benyttes til personlig og ikke kommersielt bruk. Annen bruk, slik som salg eller videreformidling av informasjon på private eller kommersielle nettsteder er ikke tillatt uten samtykke.

Forbehold

Innholdet på https://borgepukkverk.no kan være mangelfullt og kan inneholde feil. Ole og Peder Ødegaard AS prøver etter beste evne å forhindre dette. Ole og Peder Ødegaard AS fraskriver seg alt ansvar for eventuelle tap (herunder også økonomiske tap) du eventuelt måtte ha som følge av dette.

Ole og Peder Ødegaard AS er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder som vi lenker til.